Na Slovensku v nedeľu pribudlo 41 prípadov nákazy novým koronavírusom

31.08.2020 Bratislava

Bratislava 31. augusta (TASR) - V nedeľu (30. 8.) pribudlo na Slovensku 41 pozitívne testovaných ľudí na nový koronavírus, identifikovali ich z 588 vykonaných laboratórnych vyšetrení. Slovensko doteraz zaznamenalo celkovo 3917 pozitívnych vzoriek. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na sociálnej sieti spresnilo, že pozitívne testovaných bolo 21 mužov a 20 žien vo veku od 10 do 86 rokov v okresoch Michalovce (18), Bratislava (9), Žilina (3), Prešov (2), Sabinov (2), Bardejov (1), Košice (1), Rožňava (1), Svidník (1), Šaľa (1), Trebišov (1) a Trnava (1).

V nemocniciach je hospitalizovaných 77 pacientov, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 51. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú siedmi pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria.

V nedeľu pribudlo 99 vyliečených, z ochorenia sa tak doteraz zotavilo 2377 pacientov. Aktívnych prípadov je 1507. Počas nedele nepribudlo žiadne úmrtie pacientov na nový koronavírus, Slovensko naďalej eviduje 33 prípadov. Doteraz bolo vykonaných 334.932 laboratórnych vyšetrení na nový koronavírus.

ÚVZ SR: Vyšší počet prípadov v okresoch súvisí s podchytenými ohniskami nákazy

V prípade zvýšeného výskytu potvrdených pozitívnych prípadov ochorenia na COVID-19 ide zväčša o dohľadané kontakty alebo prípady, ktoré sú vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti v podchytenom ohnisku nákazy. V súvislosti s lokalitami, ktoré v nedeľu zaznamenali najviac pozitívne testovaných na nový koronavírus, to uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Dáša Račková.

V prípade výraznejšieho čísla, ktoré zachytil vo svojej územnej pôsobnosti Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Michalovciach a týka sa obce Staré, v ktorej vznikla lokálna epidémia, odporučili hygienici posunúť otvorenie školského roka predbežne na polovicu septembra. Rovnako RÚVZ dáva na zváženie organizovanie hromadných podujatí v obci či obmedzenie koncentrácie ľudí na jednom mieste. Úrad vyzval obyvateľov k noseniu rúšok na voľnom priestranstve i obmedzeniu návštev verejných budov len na nevyhnutné úkony.

V nedeľu (30. 8.) pribudlo na Slovensku 41 pozitívne testovaných ľudí na nový koronavírus, identifikovali ich z 588 vykonaných laboratórnych vyšetrení. Pozitívne testovaných bolo 21 mužov a 20 žien vo veku od 10 do 86 rokov, najviac prípadov sa vyskytlo v okresoch Michalovce (18) a Bratislava (9).

V nedeľu pribudlo 99 vyliečených, nepribudlo ani jedno úmrtie. Aktívnych prípadov je 1507.
 

Vyberte región